Karvaiset kaverini

04.07.2019

Otsikossa lukee karvaiset kaverini, mutta todellisuudessa lemmikkieläimeni ovat minulle vielä enemmän kuin kavereita - ne ovat todella rakkaita ja tärkeitä. Tällä hetkellä meillä on 12-vuotias maatiaiskissa Wiljami, 6-vuotias mäyräkoira Elmo ja 2-vuotias persialaiskissa Lumina. Nämä eläimet tuovat elämäämme paljon keveyttä, Iloa ja hyvinvointia. 

Olen ollut tekemisissä eläinten kanssa aivan pienestä tytöstä asti. Minulla on aina ollut vahva hoivavietti, ja sitä olen hyvin päässyt toteuttamaan eläinten kanssa. Lapsena minulla on ollut mm. kissoja, koiria, pupuja, hamstereita ja poni. Uskon, että eläimet ovatkin tärkeä osa koko elämäni ajan. 


Elmo on aivan mahtavalla luonteella varustettu 6-vuotias karkeakarvainen mäyräkoira. Elmo on kaikkien kaveri -niin ihmisten kuin eläinten. Elmosta löytyy myös "hurjasteleva" puoli. Elmo nimittäin käy metsällä ja ajaa kaikkea riistaa. Elmo onkin kotikoiran lisäksi metsästyskoira. 

Wiljami on otettu löytöeläintalosta. Wiljamin äiti oli villikissa ja tämä äiti pentueineen oli otettu löytöeläintaloon. En tiedä Wiljamin virallista syntymäpäivää, mutta toukokuussa hänellä tuli 12-vuotta täyteen. Wiljami on erittäin lempeä ja ihmisrakas sekä vahvoilla kissanvaistoilla varustettu herrasmies. 

Tämä ihanainen Lumina muutti meille reilut kaksi vuotta sitten. Tämä kissa on tuonut elämäämme valtavasti iloa, läsnäoloa ja keveyttä. Lumina on rodultaan persialaiskissa, ja hän on aivan ihana luonteeltaan. Lumina on kiltti ja ihmisrakas. Hän tykkää olla siellä missä ihmiset - jopa saunassa. 

Mietitkö sinä lemmikin ottamista?

Suosittelen lämpimästi perheille lemmikkieläintä, mikäli se on vaan mahdollista. Eläin tuo useimmiten perheeseen paljon iloa ja lisää hyvinvointia. Lemmikin hoitaminen opettaa vastuuntuntoa ja tunteiden ilmaisemista. Lemmikin paijaaminen taas hoitaa stressiä ja alentaa mm. verenpainetta. Eläimet tuovat mukanaan myös hyvää mikrobiomia, mikä vahvistaa ihmisen suolistoa ja sitä kautta voi myös tuoda lisää vastustuskykyä ja terveyttä. Mikäli kyseessä on mm. koira, niin se vie omistajansa säännöllisesti ulos raikkaaseen ilmaan. Ajattelen myös, että eläimet tuovat lisää läsnäoloa ihmisille. Eläimen touhuja seuraillessa mieli on läsnäolevassa hetkessä - parasta mindfulnessia :). Hyvää vastapainoa nykyiselle hektiselle elämänmenolle. Keho ja mieli kiittävät! Kuitenkin lemmikkieläimen ottaminen tulee aina harkita huolellisesti. 

Lemmikkieläimen ottaminen tulee aina harkita huolellisesti. Eläimen hoito vaatii riittäviä ajallisia, voimavarallisia ja taloudellisia resursseja. Nykyään allergiat eivät automaattisesti sulje pois eläimen hankintaa. Allergiatapauksissa kannattaa ensin keskustella lääkärin kanssa.

Yst. Minna