Retki mustikkametsään

09.07.2019

Tänään kävimme tervehtimässä lapsuuden ajan iäkkäitä naapureitani. Tuli kyllä niin hyvä mieli <3. Samalla kävimme katsastamassa josko mustikat olisivat kypsyneet. Onneksi olin ottanut poimurin ja ämpärin mukaan, koska olivathan ne jo ihan hyvin kypsyneet :). Mustikka on lempimarjani ja syön sitä läpi vuoden. Itselläni jotkut marjat allergisoivat, mutta mustikka sopii hyvin :). 

"Mustikka on runsaskuituinen ja siinä on erittäin paljon polyfenoleja, joilla on monipuolisia vaikutuksia terveyden ylläpitämisessä ja sairauksien ehkäisyssä. Tärkeimmät polyfenolit ovat antosyaanit, joihin mustikan hyödyllisten terveysvaikutusten uskotaan perustuvan. Säännöllinen mustikan syönti voi lieventää matala-asteista tulehdustilaa ja vähentää aterianjälkeisen insuliinin tarvetta. 

Mustikka on oikea "superfoodi". Myös mustikanvarpuja voi syödä, mutta niiden keräämiseen tulee pyytää maanomistajan lupa.

Herkullinen mustikkapiirakka. Käytin sen tekoon voita, kaurahiutaleita ja gluteenittomia jauhoja sekä kreikkalaista jugurttia (+kananmunaa, vaniliinisokeria, leivinjauhetta, ruokosokeria).

Yst. Minna