Sähköiset kentät

08.07.2019

Me ihmiset altistumme nykyään enenevissä määrin sähkömagneettisille kentille. Erityisesti huoli nousee lapsistamme ja nuoristamme, jotka ovat sähkömagneettisten laitteiden kanssa tekemisissä jo pienestä pitäen. Lisäksi lapsi on alttiimpana kenttien vaikutuksille, koska on vielä pieni. Maailmalla on menossa tutkimuksia, mutta vielä ei kunnolla tiedetä todellisia vaikutuksia. Tämän vuoksi olisi hyvä suojella lapsia ja noudattaa varovaisuutta. 

WHO:n linjaus 2019. "Alle yksivuotiaita lapsia ei pitäisi altistaa ollenkaan älylaitteille, ja alle viisivuotiaille pitäisi sallia ruutuaikaa enintään tunti päivässä.

Maailman terveysjärjestö WHO on antanut suosituksen pienten lasten kohdalla älylaitteiden käytöstä. Alle yksivuotiaiden lasten aktiivisuuden pitäisi istumisen sijaan keskittyä lattialla tapahtuviin leikkeihin, eikä älyruutujen tuijottamisen pitäisi kuulua vauvojen elämään ollenkaan. WHO:n tiedottajan mukaan pienten lasten fyysisen aktiivisuuden ja riittävän unensaannin varmistaminen edistävät heidän fyysistä terveyttään, parantavat mielenterveyttä ja hyvinvointia sekä vähentävät lasten riskiä liikalihavuuteen sekä myöhemmällä iällä erilaisiin sairauksiin. WHO ei siis ota niinkään kantaa sähkömagneettisiin kenttiin, vaan näihin muihin seikkoihin. Itse kuitenkin ajattelen monen muun asiantuntijan tavoin, että varovaisuutta kannattaa noudattaa myös näiden sähköisten kenttien vuoksi. Linkki: https://www.hs.fi/elama/art-2000006082726.html?fbclid=IwAR2fTInB2UQssikymOZg3NzoRyc9yil8pZ5HX-9r1vYF0MBkxXp65fwNmbI

Suosittelen ottamaan kännyköistä nettiyhteyden pois yöksi ja siirtämään kännykän kauemmaksi itsestä. Myös muut langattomat verkot kannattaa sulkea yön ajaksi. Meillä langaton-yhteys on ajastimella ja se on pois päältä klo 24 - 07. Lasten olisi hyvä puhua puhelimeen kaiuttimen kautta. 

Yst. Minna