Saman puun lehtiä

25.06.2019

Palatessamme Juhannuksen vietosta pysähdyimme Kolin portilla. Nappasin tämän kuvan koivusta, jonka takaa pilkistää aurinko. Illalla sitten mietin kuvaa ja siitä palautui mieleeni tuo Lichtenbergin "mietelmä" ihmisyydestä. 

Me kaikki olemme saman puun lehtiä - ei yksikään toisensa kaltainen. Yksi symmetrinen, toinen epäsymmetrinen ja kuitenkin jokainen yhtä tärkeä kokonaisuudelle. - Georg Lichtenberg"

Törmäsin tähän hienoon ajatelmaan ihmisyydestä jo 1990 luvun alkupuolella. Leikkasin silloin lehdestä kuvan, jossa tämä ajatelma oli - ja se leike on edelleen minulla tallessa. Tosin se jäi työpaikkani kaapin oveen. Taidan pyytää työystävääni nappaamaan sen sieltä talteen :). 

Tuo ajatelma kuvastaa hyvin omaa ihmiskäsitystäni ja sen kautta teen myös työtäni. Näen, että olemme osa isompaa kokonaisuutta ja jokainen on samanarvoinen. Ajattelen, että jokaisella on oma paikkansa tässä maailmassa - kaikkia meitä tarvitaan. Tätä on hyvä muistutella senkin takia, että parhaillaan on menossa on Pride-viikko. - Minna