Saturentoutus

02.11.2019

Siitä se ajatus sitten lähti :). Olen viimeaikoina ohjannut työperheen alakouluikäisille lapsille saturentoutuksia. Saturentoutustuokio alkaa usein pystyasennossa, jossa tehdään esirentoutusjuttuja (mm. venytellään, hengitetään, ravistellaan kehoa ja rakennetaan juuret). Tämän jälkeen siirrytään lepoasentoon ja voidaan tehdä jännitä - rentouta harjoitusta. Sitten lähdetään mielikuvamatkalle. Saturentoutuksen aikana lapsen selkäpuolta voi käydä pallolla pyöritellen läpi. Mukavaa ja rentouttavaa :). 

Innostuin asiasta ja tein YouTubeen muutaman saturentoutuksen. Saturentoutus etenee hyvin luovasti ja intuitiivisesti, eli en ole tarinaa etukäteen suunnitellut. Äänitteet ovat YouTubessa (Familo Minna) vapaasti kuunneltavissa. 

Luovuus ja sen hyödyntäminen omassa elämässä ja työssä on hyvin rikastuttavaa. Luovuus tarvitsee heittäytymistä ja analyyttisen mielen sivuun laittamista. 

Olen valmistunut 2003 rentoutusterapeutiksi ja matkanvarrella ohjannut erilaisia rentoutusryhmiä sekä tehnyt myös äänitteitä. Muutama aikuisille ja nuorille tarkoitettu rentoutusharjoite löytyy Holvin verkkokaupasta. Nämä lapsille tarkoitetut saturentoutukset olen tehnyt kotioloissa, ja ne ovat ilmaisia. Teen saturentoutuksia lisää, ja saatan tehdä jatkossa myös äänisatuja :).  


Nämä saturentoutukset ovat osoittautuneet hyvin toimiviksi - lapset tykkäävät. Lapsilla on luontainen kyky heittäytyä mielikuvien maailmaan.  


Ystävällisin terveisin Minna